top of page

Konstruktion

Oavsett hur snygg en garageport är (och vi tycker att vi säljer de snyggaste garageportarna) - behöver den också vara pålitlig och robust. 


I Sverige behöver en garageport klara av alla sorters väder och temperaturer - och självklart ska garageporten vara säker för alla som använder den.

Sveport Gargeportar just nu 30 % rabatt 10 års garanti

Säkerhet och trygghet

På Sveport Garageportar arbetar vi kontinuerligt med att förbättra våra produkter och skapa lösningar som ger ökad säkerhet för den som ska använda garageporten. Vi utvecklar hela tiden produkterna och våra montagetekniker för att garantera funktionen under olika förutsättningar.

Alltid extra fallskydd

I varje port monterar vi extra skydd som förhindrar porten från att falla ner

vid fjäderbrott.


Alltid standardskyddsbrytare

Garageportar från Sveport har en standardskyddsbrytare som lyfter porten ca 10 cm när den stöter på motstånd. Automatiska portar kan även förses med fotoceller som

som förhindrar portstängning om det finns något hinder i portens rörelseområde.

Extra fingerskydd

Hjulen som monteras i alla portar kan förses med ett extra fingerskydd. Även portsektionerna har fått en specialdesignad, säker form.

Sveport Göteborg glad pojke med cykelhjälm sitter på gräsmatta med sin cykel

Enkelt och bekvämt

En bekväm garageport skall vara lätt att hantera, tillförlitlig och tyst. Sveport Garageportar samarbetar bara med de bästa och ledande företagen i världen. Det gör att när du köper en garageport från oss, får du en garageport som hanteras lätt och

utan problem. Vi har dessutom lång erfarenhet av olika speciallösningar, tex när öppningen i garaget inte är helt jämn.

"Hej Google"

Med en garageport och garagedörr från Sveport får du en port som samarbetar med ditt smarta hem och ditt hemlarm.


För nattsuddare och morgonpigga

Vi monterar lagrade hjul i våra portar och har dessutom begränsat antalet

kopplingar på ledmekanismerna. De här lösningarna gör att portens drift är tyst och smidig, så att varken familjen eller grannarna störs när du öppnar garagedörren sent - eller tidigt.

Enhands-grepp

Varje port som tillverkas av oss - oavsett dess storlek - kan lätt öppnas med en hand utan någon ansträngning.

Sveport Garageportar I södra Sverige - ritning på en garageport med en linjal

Energieffektivitet - spara el med rätt garageport

När du köper en garageport från Sveport, får du en garageport som är designad med energieffektivitet i åtanke. Med en design som är genomtänkt i varje detalj, får du (bland annat) en garageport som har extra isolering för svenskt klimat och extra tätning i panelernas konstruktion.


Håller värmen

Sveport Garageportar säljer Krispol takskjutsportar som består av paneler på 40 mm som är fyllda med polyuretanskum. Vi tätar portarna längs ytterkanten och mellan sektionerna med en metod som är utvecklad särskilt för vårt svenska klimat och ett väder som skiftar både mellan årstiderna, och mellan olika tider på dygnet.


Formen på den övre kurvan har utformats så att den kan optimalt trycka övre dörrpanelen emot portöverstycket. Det här är några av design-finesserna som gör att vi kan erbjuda dig en garageport som har bland de bästa värmeisolerande egenskaperna på marknaden: U= 1,12 [W/m2K] .


För energisparande hus har vi paneler med en extra isolering på 60 mm.

Den extra varma porten har en dubbeltätning på den nedre sektionen.

Tack vare detta kan den unika koefficienten U=0,9 [W/m2K] uppnås.

Sveport_KP_extra_bred_mörkgrå_garageport.jpg

Robust konstruktion

Oavsett hur pass bra en port ser ut utifrån får man inte glömma att den framför allt ska fylla en funktion. I våra portar använder vi lösningar som förstärker porten, samt gör det lättare att montera porten och anpassa den till utrymmet i garaget.


  • Rostskyddande förzinkning. Portarnas samtliga metalldelar är rostskyddade.

  • Gångjärn ökar konstruktionens styvhet.

  • Målade beslag. Vi är en av få aktörer på marknaden som målar sidobeslag i porten med en färg som passar till sektionerna.

Sveport garageport 17995 monterat o klart - klicka här för mer info
bottom of page