Tips inför köp

Innan du köper nya garageportar ska du vara medvetet om praktiska användningen av garaget, tillgänglighet, underhåll och säkerhet.

1. Flytta du mycket in och ut ur garaget?
Vad behöver du, en takskjutsport eller slagdörrar/port? Om du går mycket in och ut, så kan slagdörrar/portar vara ett bättre alternativ.

2. Uppvärmt garage.
Välj en garageport som är anpassad till det Svenska klimatet och din användning av garaget. Om du har ett uppvärmt garage, var särskilt uppmärksam på dörrens isolerings värde för att förhindra onödig värmeförlust.

3. Materialval för garagedörren?
Tidigare var många garageportar i trä, medan är de flesta portar av stål. Fördelen med en ståldörr är att den är nästan underhållsfri – du behöver bara smörja rörliga delar.

4. Ingen sidodörr
Om du inte har någon sidodörr? Då kan en dörr i takskjutsporten var ett alternativ.

5. Bör garaget användas för mer än bara en plats för att parkera bilen?
Om så är fallet kanske du vill välja en port med fönster. Detta garanterar bättre ljusförhållanden inuti garaget.

6. Extra komfort och säkerhet?
Med en fjärrkontroll styrd motor behöver du inte utsätta dig för dåligt väder när du går in och ut ur garaget. Om du har en motor blir det svårare att bryta in i garaget – eftersom garageporten inte har handtag eller synliga lås.

7. Medveten om säkerhet?
Kontrollera att motorn och porten är Ce märk och har klämskydd.

8. Vem ska montera porten?
Det är komplicerat att montera en garageport själv. Därför rekommenderas det att välja en leverantör med sina egna installatörer, för att säkerställa korrekt montering. Då har du en garanti om några problem skulle inträffa.